Wichtermarkt

We krijgen vaak vragen naar waar je een Wichterboom kunt kopen. Dit is er helaas niet in overvloed. Maar we krijgen ook vaak mensen die hun Wichter stekjes of jonge bomen met ons willen delen. Niet alleen jonge Wichterbomen, maar ook de vrucht van de Wichter is nog steeds zeer gewild. Daarnaast zijn er ook genoeg mensen die ze graag willen delen. 

Jullie hebben ons aan het denken gezet

Hoe leuk zou het zijn als we samen de traditie van de Wichter weer op de kaart kunnen zetten? Samen de Wichter weer delen, in de boom en in de vrucht. Wij willen ons platform bieden als vertrekpunt hiervoor.

Wanneer kun je het beste de Wichters uit de grond halen?

Je kunt dit niet het hele jaar rond doen. Wij adviseren om de Wichters alleen uit de grond te steken op het moment dat ze in de rust staan. Dit is in de periode tussen november t/m maart. Wanneer het blad eraf is en alle energie naar de wortels gaat. Meer informatie hierover vind je in ons gratis e-book, Vermeerderen van Wichterbomen.

Wanneer zijn de Wichters rijp en kun je ze plukken?

In de maanden augustus en september zijn de Wichters rijp en kunnen ze geplukt worden. Het geldt niet voor één boom dat er twee volle maanden wat te plukken valt. Het ligt heel erg aan de standplaats en aan de omgeving van de Wichter. Staat de boom in de zon, dan zullen de vruchten sneller rijp zijn. Staat de boom in de schaduw, dan duurt het vaak wat langer. Bij een hele hete zomer kunnen Wichters begin augustus al rijp zijn. Is dat niet zo, dan is het vaak rond halverwege augustus dat de eerste vruchten rijp zijn. 

Wat kun je op deze pagina doen?

We noemen deze pagina de Wichtermarkt. Hieronder vind je vijf opties waaruit je kunt kiezen. Wellicht heb je wel meer te bieden, dan kun je ook meerdere formulieren invullen. Je kunt op zoek zijn naar Wichter stekjes of vruchten of je wilt juist de Wichter stekjes en/of vruchten delen met anderen.

Verder is het ook mogelijk om een jonge Wichterboom met ons, De Wichterij, te delen. We zijn de Wichtergaard momenteel aan het uitbreiden en zijn ook op zoek naar (jonge) bomen. 

 

Ik ben op zoek naar een Wichter boom

Je bent enthousiast geraakt en je wilt graag een Wichter boom in de tuin! Dat snappen wij heel goed. Klik hieronder voor het formulier en vul deze in. Dan gaan wij kijken of er een mogelijke match is waar jij je Wichter op kunt halen.

Formulier Wichter boom zoeken

Ik wil een Wichter boom (stekje) schenken

Je bent enthousiast over de Wichter en je wilt de boom graag in stand houden. Je hebt uitloper(s) die je graag met anderen wilt delen. Klik hieronder voor het formulier en vul deze in. Dan gaan wij kijken wie jij enorm blij gaat maken met een Wichter!

Formulier Wichter boom schenken

Ik wil mijn jonge Wichter boom in jullie Wichtergaard

Je bent enthousiast over de Wichter en over de missie van De Wichterij en je wilt de boom graag in stand houden. Je hebt een jonge Wichterboom (of bomen) van ongeveer 1,50 - 2,00 meter hoog en een stamdikte van 3-5 diameter. Kom met ons in contact en vul onderstaand formulier in.

Formulier mijn Wichter in jullie Wichtergaard

Ik ben op zoek naar vruchten van de Wichter

Je bent enthousiast geraakt en je wilt graag vruchten van de Wichter! Dat snappen wij heel goed, want de geur en smaak van de Wichter ga je niet snel vergeten. Klik hieronder voor het formulier en vul deze in. Dan gaan wij kijken of er een mogelijke match is waar jij je Wichters kunt gaan plukken!

Formulier Wichter vruchten zoeken

Ik heb heel veel vruchten van de Wichter die ik wil delen

Je bent enthousiast over de Wichter en je hebt vruchten in overvloed! Je hebt vruchten die je graag met anderen wilt delen. Klik hieronder voor het formulier en vul deze in. Dan gaan wij kijken wie er rond augustus/september bij jou de vruchten van de Wichter komt plukken.

Formulier Wichter vruchten schenken