De Wichter

Een typisch streekproduct, de Wichter. Een heerlijke goudgele pruim, heerlijk om te verwerken in verschillende recepten. Ben je op zoek naar informatie over de Wichter? Alle informatie kun je vinden in de onderstaande categorieën. Deze wordt continu geüpdatet. Heb je zelf kennis die je wilt delen? Dat kan via dit formulier.

 

Cultuur & Historie

De Wichter heeft een eigen geschiedenis met mooie verhalen. Het is een eigenwijze, maar krachtige boom. Een boom wat door de generaties doorgegeven wordt. Het mooie hiervan is dat de boom genetisch identiek is. Het gaat als het ware als rode draad door je stamboom heen.

Lees meer over de cultuur & historie van de Wichter

Wichter bloesem

Groei & Bloei

De Wichter doet lekker wat ie wil! Het ene jaar krijg je vrucht, het andere jaar geeft hij je helemaal niks. Lekker eigenwijs en dwars. Het is een oersterke boom met weinig ziektes. De Wichter heeft door zijn uitlopers een eeuwig leven. Mooi, hè?

Lees meer over de groei & bloei van de Wichter

Wichter prum

Product & smaak

Over smaak valt niet te twisten! Maar och, de smaak van de Wichter. Dat blijft je wel even bij. Dit Friese streekproduct heeft een zoete smaak met een beetje bitter. Het frisse zuur en de pit geeft de Wichter nog eens een vieugje amandelaroma mee.

Lees meer over de product & smaak van de Wichter

Kun je het niet vinden?

Ben je op zoek naar informatie over de Wichter, maar kun je het niet vinden binnen deze website? Stuur je vraag via ons contactformulier en we gaan het voor je uitzoeken.

Stuur ons een bericht