Partners

Trots zijn we op onze partners waar we dit kennisplatform mede mogelijk maken. 

Stichting Wrâldfrucht

Stichting Wrâldfrucht

Het streekmerk Wâldpyk staat voor authentieke producten en diensten uit de Friese Wouden. Wâldpyk is van oorsprong een bijnaam voor de bewoners van de streek, en betekent Woudkip.

Meer informatie over Stichting Wrâldfrucht

Fjildlab

Het Fjildlab is een veldlaboratorium voor het versterken van de circulaire economie en een duurzame landbouwsector in Noordoost-Fryslân.

Fjildlab streeft naar een landschap van hoge kwaliteit met internationale uitstraling waarin wonen en werken, recreatie en toerisme en de diensten van de natuur in balans zijn, bestand tegen de invloeden van klimaatverandering.

Meer informatie over Fjildlab
De Spitkeet

Openluchtmuseum De Spitkeet

Spitkeet is een ander woord voor plaggenhut. In het openluchtmuseum en themapark kun je ervaren hoe de mensen op de Friese en Groningse heide woonden, leefden en werkten in de periode 1850-1950. De mensen waren erg arm en de omstandigheden waren erbarmelijk. Ook vind je er oude Wichterbomen!

Ga naar de website

Versnellingsagenda

Deze website is mede mogelijk gemaakt door de Versnellingsagenda.

De Versnellingsagenda is het uitvoeringsprogramma van de Regio Deal Noordoost-Fryslân, die de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Noardeast-Fryslân, Tytsjerksteradiel en de provincie Fryslân voor de periode 2020-2025 met het Rijk hebben afgesloten. 

Meer informatie over Versnellingsagenda