Heb jij een heerlijk recept gemaakt met de Wichter en wil je dit met ons delen?
Wichtertje snoepje
Een volwassen Wichter snoepje met de heerlijke Wichter smaken zoals je de Wichter kent. Een tikkie bitter. De Wichtertjes zijn zo stevig als Turks fruit. Gezoet met fructose, niet met suiker. Het recept is bedacht door Marjan Vroom,
Wichtertje
- Snoep
- 90 min. bereidingstijd
Ingredienten
- 1 kg Wichters
- 10 cl cichorei-siroop
- 1 el bloem van boekweit
Bereidingswijze
- Kook de Wichters een half uur en verwijder de pitten.
- Haal de Wichters door de moeszeef.
- Voeg de cichoriesiroop toe en laat de Wichtersap ongeveer een half uur indikken door zachtjes te koken en steeds te roeren.
- Wanneer het haast niet meer mogelijk is om te roeren, giet je de donkerbruine massa over het bakpapier in de vorm en laat je het afkoelen.
- Snijd het in stukjes als het is afgekoeld.
- Vul een zakje met de boekweitmeel en doe de Wichtertjes hierbij. Schud het zakje.
- Verpak eventueel de snoepjes in een vrolijk geel/oranje wikkeltje (de kleuren van de rijpe Wichter).
Bron: Stichting Wrâldfrucht