Heb jij een heerlijk recept gemaakt met de Wichter en wil je dit met ons delen?
![Wichtermosterd](/uploads/assets/crops/Desktop.cd3ccc91.bg_wichterij.png)
Wichter mosterd
Eens wat anders als sausje bij je gerechten. Een heerlijke Wichtermosterd, met de mosterd die jij het allerlekkerst vindt! Recept is bedacht door P. Zijlstra.
![Wichtermosterd](/uploads/assets/crops/Desktop.08c3234b.mosterd.jpg)
Wichtermosterd
-
Saus
-
60 min. bereidingstijd
Ingredienten
- 250 gr Wichters
- Mosterd naar smaak
Bereidingswijze
- Neem een half pond bijna rijpe Wichters. Ontpit ze en maak ze fijn.
- Kook ze met weinig vocht en pureer ze vervolgens met een blender en laat de massa afkoelen.
- Voeg er naar smaak mosterd aan toe. Dit kan zowel fijne als grove mosterd zijn. Bedenk wel: de mosterd moet niet de overhand krijgen. Wil je een wat zoetere mosterd, bijv. bij een pikante kaassoort, roer er dan wat vloeibare(acacia-)honing door.
Bron: Stichting Wrâldfrucht