Wichterlikeur

Wichter likeur

Voor deze Wichterlikeur moet je wel even geduld hebben. Nadat je het gemaakt hebt, moet je het eerst nog drie maanden laten staan voordat je het kunt proeven. Heerlijk bij ijs of gewoon als slokje. Recept bedacht door Japke Mozes.

Wichterlikeur
(0) Beoordeel
Wichterlikeur
Please rate on a scale of 5
  • Dranken Dranken
  • 3 maanden bereidingstijd 3 maanden bereidingstijd

Ingredienten

  • 1 kg wichters
  • 1 kg suiker
  • 1 liter wodka
  • 1 citroen, dun schillen zonder het wit
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze 

  1. Voeg alle ingrediënten samen en laat het 3 maanden lang in een donkere, koele ruimte trekken. 
  2. Zeef het na 3 maanden door een schone doek en vul het in een mooie fles. 

    Serveer het bij ijs of als slokje.  

Bron: Stichting Wrâldfrucht

Lekker recept met Wichters?

Heb jij een heerlijk recept gemaakt met de Wichter en wil je dit met ons delen?

Verstuur jouw recept