Wichterjam met rabarber

Wichterjam met rabarber

Wichterjam met rabarber, een lekkere frisse jam. Heerlijk op de boterham of op een beschuit. Een recept van Rebbers-Pal.

(0)
  • Beleg
  • 120 min. bereidingstijd bereidingstijd

Ingredienten

  • 300 gr Wichter
  • 200 gr rabarber
  • 100 gr rozijnen
  • 50 gr fijn gemalen of stukjes gesneden amandel
  • Klein scheutje balsamico
  • 150 gr suiker
  • 15 gr marmello 2 (of 400 gr geleisuiker)

Bereidingswijze 

  1. Snijd de rabarber in kleine stukjes en ontpit de Wichters.

  2. Breng dit zachtjes aan de kook

  3. Voeg de rozijnen, amandel en een klein scheutje balsamico toe.

  4. Voeg nu de suiker en de marmello 2 of geleisuiker toe en laat het weer zachtjes doorkoken. 

  5. Volg het recept verder die op het briefje staat van de marmello 2 of geleisuiker. 

  6. Vul de jampotten als je klaar bent. 

Bron: Stichting Wrâldfrucht

Deel deze pagina