Heb jij een heerlijk recept gemaakt met de Wichter en wil je dit met ons delen?
![Wichter taart](/uploads/assets/crops/Desktop.cd3ccc91.bg_wichterij.png)
Wichter taart
Goudbruine Wichter taart besprenkelt met (pruimen)jenever. Heerlijk voor bij de koffie!
![Wichter taart](uploads/afbeeldingen/recepten/wichter-taart.jpg)
Wichter taart
-
Gebak
-
8 - 10 personen
-
120 min. bereidingstijd
Ingredienten
- 250 GR pruimenmoes van Wichters
- 300 GR suiker
- 250 GR margarine, hard
- 350 GR bloem
- 1 zakje vanillesuiker
de geraspte schil van 1 citroen - 1 ei
- 50 GR gemalen hazelnoten
- 2 eetlepels (pruimen) jenever
Bereidingswijze vulling
- Kook de Wichters en maak er moes van.
- Meng de Wichter moes met 50 gram suiker.
Bereidingswijze van de deeg
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de bloem in een kom en de margarine.
- Snijd de margarine fijn in de bloem.
- Doe de rest van de suiker, vanillesuiker, citroenrasp, ei en de gemalen hazelnoten in de kom en maak met de toppen van je vingers een kruimelig deeg.
- Vet een springvorm van 26 cm in.
- Druk 2/3 deel van de deeg in de vorm.
- Verdeel de pruimenmoes, waarbij je een randje van 1cm vrijhoudt.
- Besprenkel vervolgens de pruimenmoes met de (pruimen)jenever.
- Verdeel de rest van de deeg als kruimels bovenop de moes en druk de rand aan.
- Zet de vorm op een rooster onderin de oven.
- Bak de Wichter taart goudbruin in 50 - 60 minuten.
- Laat de Wichter taart afkoelen in de vorm.
Bron: Stichting Wrâldfrucht