Heb jij een heerlijk recept gemaakt met de Wichter en wil je dit met ons delen?
Wichter jam/gelei
Een lekkere Wichter jam/gelei die je een nachtje laat trekken en alle smaken tot hun recht komen. Lekker voor op de boterham of op een beschuit. Recept is bedacht door Ella Benedictus.
Wichter jam/gelei
- Beleg
- 3,5 uur bereidingstijd
Ingredienten
- 1 kg wichters
- 5 kruidnagels
- 1 tl kaneel
- 1 opengesneden vanillestokje
- 300 gr suiker
- Zakje geleipoeder
Bereidingswijze
- Zet de Wichters met een bodempje water op en verwarm ze tot ze wat open gaan.
- Laat ze koud worden en vermeng de Wichters met de kruidnagels, kaneel, vanillestokje, suiker en de geleipoeder.
- Laat dit een nacht staan.
- Breng het aan de kook en druk het door een zeef.
- Breng het opnieuw aan de kook en vul de schone jampotten.
- Zet ze gelijk op de kop zodat ze vacuüm trekken.
Bron: Stichting Wrâldfrucht