Heb jij een heerlijk recept gemaakt met de Wichter en wil je dit met ons delen?
Wichter, bramen en vlierbessenjam
De smaken van de wichter, braam en vlierbes vullen elkaar mooi aan tot een jam met een zachte smaak en een dieprode kleur. Een recept van Sjoukje Postma-Kunnen.
Wichter, bramen en vlierbessenjam
- Jam
- 60 min. bereidingstijd
Ingredienten
Voor 1 kg sap:
- 650 gr Wichters met pit
- 100 gr vlierbessen
- 400 gram bramen
- 1 zakje á 25 g marmello 2 of 1 zakje Van Gilse geleipoeder
- 250 gr suiker
- 4 uitgekookte jampotjes
Bereidingswijze
- De wichters ontpitten, de vlierbessen van de steeltjes ritsen.
- De vruchten tot moes koken en door de roerzeef halen. Als je pitjes en velletjes niet erg vindt kun je dit achterwege laten.
- Meng de marmello (of geleipoeder) met de suiker en voeg dit toe aan het vruchtenmengsel.
- Breng al roerende aan de kook. Kook rustig 1 minuut door.
- Vul de jampotjes en zet deze 5 minuten op de kop.
Eet smakelijk!