Heb jij een heerlijk recept gemaakt met de Wichter en wil je dit met ons delen?
Hoge Wichter kruimeltaart
Een warme Wichter kruimeltaart bij de koffie of thee. Serveer dit eventueel met wat heerlijk geslagen slagroom en je hebt een feestje op tafel. Het recept is bedacht door A.C.Hartlief.
- Gebak
- 10 - 12 personen
- 90 min. bereidingstijd
Ingredienten deeg
- 250 gr zachte boter
- 200 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- Zout naar smaak
- 400 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr gepelde, gemalen amandelen (met het maalmes)
Ingredienten vulling
- 500 gr Wichters
- 1 volle el custardpoeder
- 1 volle el poedersuiker
- 3 el abrikozenjam
- 3 el custardpoeder
Bereidingswijze van de deeg
- Pak een grote mengkom en roer de boter, suiker, vanillesuiker, ei en de zout schuimig.
- Voeg vervolgens het zelfrijzende bakmeel en de gemalen amandelen toe.
- Kneed 2/3 van de deeg tot een bal en 1/3 tot een rol.
- Laat dit in vershoudfolie even opstijven in de koelkast.
Bereidingswijze van de vulling
-
Verwarm de oven voor op 170/180 graden.
-
Was de Wichters.
-
Droog de Wichters, halveer ze en haal de pit eruit.
-
Bestrooi met een volle lepel custardpoeder en poedersuiker naar smaak.
-
Zonder custardpoeder wordt de taart nogal vochtig en zonder suiker is het contrast tussen de pruimensmaak en het deeg groot (zuur/zoet).
-
Vet een springvorm van 28 cm in en verdeel de bal deeg in de springvorm op de bodem en verdeel het omhoog langs de rand.
-
Smeer de bodem in met 3 eetlepels abrikozenjam.
-
Strooi 3 eetlepels custardpoeder over de abrikozenjam en verdeel daar boven op de Wichters.
-
Rasp de rol deeg met een grove rasp gelijkmatig over de Wichters.
-
Bak de Wichter taart in 45 minuten goudbruin.
Serveer de taart met lekkere, lobbig geslagen slagroom.
Bron: Stichting Wrâldfrucht