Heb jij een heerlijk recept gemaakt met de Wichter en wil je dit met ons delen?
![Fryske Wichterjam met Franse inslag](/uploads/assets/crops/Desktop.cd3ccc91.bg_wichterij.png)
Fryske Wichterjam met Franse inslag
Fryske Wichterjam met Franse inslag, dit moet je geproefd hebben! Heerlijk op de boterham of op een beschuit. Een recept van Rebbers-Pal.
![Fryske Wichterjam met Franse inslag](uploads/afbeeldingen/recepten/vijgen.jpg)
Fryske Wichterjam met Franse inslag
-
Beleg
-
120 min. bereidingstijd
Ingredienten
- 300 GR Wichter
- 1 tl honing
- 200 gr vijg (vers of reed gekookte)
- 100 gr walnoten
- 150 gr suiker
- 15 gr martello 2.
Bereidingswijze
-
Breng de vijgen en Wichters samen met de honing zachtjes aan de kook.
-
Hak intussen de walnoten fijn.
-
Voeg de suiker, marmello 2* en de walnoten toe en kook het nog kort zachtjes door. Volg het recept wat er op het briefje van de marmello 2 staat.
Vul de potjes met jam en je bent klaar!*Je kunt ook geleisuiker gebruiken, maar marmello is minder zoet en je gebruikt dan niet zoveel suiker. Je kunt marmello in de natuurwinkel kopen.
Bron: Stichting Wrâldfrucht