Heb jij een heerlijk recept gemaakt met de Wichter en wil je dit met ons delen?
![Beppe Maaike's Wichtersjem](/uploads/assets/crops/Desktop.cd3ccc91.bg_wichterij.png)
Beppe Maaike's Wichtersjem
Overheerlijke Wichtersjem van Beppe Maaike. Heerlijk voor op brood of om te verwerken in gebak.
![Beppe Maaike's Wichtersjem](/uploads/assets/crops/Desktop.65612b5a.wichtersjem.jpg)
Beppe Maaike's Wichtersjem
-
Beleg
-
3,5 uur bereidingstijd
Ingredienten
- 2,5 - 3 KG Wichters
- 1,5 KG gelei suiker
Bereidingswijze van Beppe Maaike's Wichtersjem
- De Wichters ontpitten en dan inkoken tot ze gelei achtig worden.
- Laat ze een half uurtje afkoelen en zeef ze daarna.
- Voeg de geleisuiker toe en breng het opnieuw aan de kook. Laat het 2 uren zachtjes doorkoken. Roer af en toe met een houten lepel.
- De stem is klaar wanneer de kleur warm terra rood is en zacht smeerbaar is.
Bron: Stichting Wrâldfrucht